10 Ekim 2010 Pazar

Hz Eyyub A.S. Hayatı

Kur'an'da adı geçen peygamberlerden biri de Hz. Eyyüb'dur. Hz. Eyyüb; Hz. Yaküb'un ikiz kardeşi Ays'ın oğludur. Hz, Eyyüb dünyaya geldiğinde çok sağlıklı idi.

Hz. Eyyüb hanımı Rahmet ile beraber mütlu bir hayat sürdürüyor birlikte çok çalışıyorlardı. Bıkmadan yorulmadan ekip biçtiler. Bolca mahsül kaldırdılar. Bu arada Hz. Eyyüb'un çocuklan da olmuştu.

Artık Hz. Eyyüb hem çok zengin, hem de çok sayıda çocuga sahip idi. Ancak Hz. Eyyüb bu zenginliği ile kibirlenmiyordu. Aksine malını ve mülkünü fakirlerle, misafirleriyle ve düşkünlerle paylaşıyordu. Daha sonra Hz. Eyyüb'a peygamberlik vazifesi verildi.

O artık insanları allah'ın yoluna çagıran bir hak
peygamberiydi.
Hz. Eyyüb o kadar işinin arasında hiç bir ibadetini geciktirmeden noksansız yerine getiriyordu. Ancak şeytan sürekli olarak Hz. Eyyüb'un etrafındaydı.


O'nu kandırmaya çalışıyordu. Ancak Hz. Eyyüb şeytana uymadı. Allah'ın yolundan asla ayrılmadı
Aradan çok zaman geçti. Yıllar birbiri üzerinden hızla geçip gitti. Hz. Eyyüb'un işleri eskisi gibi iyi degildi.



Ekinleri sapsarı oldu. Hayvanları ölmeye başladı. Evinin altından geçen pınar zamanla kurudu.
Hz. Eyyüb ile ailesi çok çalışıyordu fakat ne yapsalar, ne etseler de ekinler yeşerrniyordu. Artık eskisi gibi zengin değillerdi. Ailesi kıt kanaat geçinebiliyordu.


Çocukları geçimlerini yapabilmeleri için uzakiara
gittiler.
Hz. Eyyüb'un yanında bir tek hanımı Rahmet kalmıştı. Zaman içinde Hz. Eyyüb hastalandı. Vücudunda yaralar çıkmaya başladı. Yatağından kalkamaz olmuştu.


Ancak bu haliyle bile, yine insanlara Allah için sesleniyor, yüce Allah'a devamlı şükrediyordu. Öyleki namazını biie işaretle kıhyordu.
Hz. Eyyüb'un dili ve kalbi hariç her azası hastaydı... O'na bu hastalık halinde yardım eden bir tek, ama bir tek zevcesi Rahmet vardı.


Eyyub aleyhisseläm bu fakirlik ve hastalıklara karşın yine de şeytana uymuyordu. Sürekli Allah'a şükrediyordu. Gün geçtikçe hastahğı iyice arttı. Bu haliyle bile yüzünde ki gülümsemeleri kaybolmamıştı. Çok sabırlıydı. Çünkü o bir peygamberdi.


Nihayet birgün Yüce Allah'tan bir vahiy geldi. - "Ayağını yere vur!"
Hz. Eyyüb heyecanlandı. O heyecanla hemen ayağa kalktı. Ayağını yere vurdu. Yerden soguk ve bolca su fışkırdı. Hz. Eyyüb bu su ile yıkandı.


Bolca da içti. Sonra Allah'ın izni ile şifa buldu.
Evet Hz. Eyyüb bir imtihandan geçmişti. Zenginlik, fakirlik ve amansız hastahk O'nu Allah'a olan inancından döndürememişti.
Hz. Eyyüb imtihanı başan ile geçmiş ve kurtulmuştu.


Yüce Allah'ta O'nu mükafatlandırmış ve yeniden mal mülk ile ödüllendirmişti. Onu sıkıntıh zamanında yalnız bırakmaya ona her zaman yardımcı olan hanımı Rahmet'te bu kurtuluştan nasibini almıştı. Hz. Eyyüb bu amansız hastalıktan sonra daha uzun yıllar yaşadı.


Yüz yaşına kadar geldigi söylenmektedir. Şam civannda Besne'de vefat etmiştir.
O gösterdiği sabrı ile insanlara bir ışık bir önder olmuştur. Ne mutlu sabırh olanlara, ne mutlu, Hz. Eyyüb gibi olanlara.

28 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Hz. Eyüp peygamber hakkında daha kısa ve öz bilgi edinmek istiyorsanız Hz Eyüp kısaca hayatı linkine tıklayabilirsiniz. Daha kısa ve öz bir şekilde anlatılmış tavsiye ederim.

      Sil
    2. Adam Roblox Oynan Takip Etsin Adım king123eg

      Sil
  2. ÇOK YAZIM HATASI VAR AMA YİNEDE EKSİK OLMAYIN ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN AMİN.

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Valla kuran sözlüsü yapıyoruz ellerinize sağlık
    Bütün peygamberlerin hayatlarını buradan yazıcam inşallah

    YanıtlaSil
  6. Yazım hatası çok fazla

    YanıtlaSil
  7. Yazım Hatlarını Düzeltersenin Daha İyi Olur. İyi günler...

    YanıtlaSil
  8. Çol Yazım Hatası Var Yine de ALLAH SİZDEM RAZI OLSUN
    TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  9. her yerde yazım hatası var bu ne be ödevimi yapamadım

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel saolun.

    YanıtlaSil
  11. ÇOK GÜZEL OLMUŞ SAĞ OLUN ALLAH SİZİNLE OLSUN

    YanıtlaSil
  12. vallah 2,3 yerde yazım hatası var ama çok iyi allah sizden razı olsun adamsınız varyaa bundan snora bütün peygamberlerin hayatını yazıcam allah izin varirse allah razı olsun çok çok teşekkür ederim kolay gelsin adamsıız

    YanıtlaSil
  13. ALLAH RAZI OLSUN PROJE ODEVİME YARDIM ETMİS OLDUNUZ :)

    YanıtlaSil
  14. Öğretmenimiz hz. Eyüp'ile bilgi toplayın dedi bende 8. Saattir bunları araştırıyorum ama hiç bir ### bulamıyorum LANET OLSUN

    YanıtlaSil
  15. Çok iyi zaaaaaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil