10 Ekim 2010 Pazar

Hz Süleyman A.S. Hayat Hikayesi

Hz. Davud vefat ettiği zaman on dokuz oğlu vardı. Hz. Süleyman'da bunlardan biri idi. Hz. Davud oğiu Süleyman'ı çok çok severdi. Çünkü o daha küçücükken bile, insanlar arasında hüküm verirken oldukça doğru ve olgun kararlar vererek babasının gözüne girmişti. Bu yüzden oniki yaşında olduğu halde babası Hz. Davud'un vefatından sonra hükümdar olup ülkesini yönetmeye başladı.

Tahta çıkarken Yüce Allah ona:
- "Arzu ettiğin herşeyi sana vereceğim" buyurmuştu. Hz. Süleyrnan'da
- Ya Rabbi şüphesiz sen bağışta bulunanların en hayırlısısın. Öyleyse bana hiç kimsenin ulaşamayacağı bir saltanat bağışla. Bunun üzerine; Yüce Allah rüzgarlan cinleri hayvanları onun emrine verdi. Kuşların dilini ögretti. Hz. Süleyman kuşlardan, cinlerden ve insanlardan meydana gelen büyük bir ordu kurdu. Bu ordu ile isyancıları bastırdı.     s r

Hz. Süleyman ordusuyla uzun mesafeleri kısa zamanda
alıyordü' Karıncalar vadisinden geçerken, karıncaların
endişelendiğini farkedince onları ezmemeye özen
gösterdi.
Örduya su arayıp bulma gibi önemli bir görevi ofeh Çavuş Kuşu, uzun süredir ortalıkta görünmüyordu. Diğer kuşlarda onun nerede oldugundan haberdar değildi. Hz. Süleyman ise bu duruma oldukça kızmıştı. Çok geçmediki Çavuş Kuşu göründü. Telaş içinde Hz. Süleyman'ın huzuaına çıktı.

- Sizin bilmediğiniz bir'şeyi öğrendim. Sebe ülkesine ulaşüm. Orada hükümdar Belkıs'ı gördüm Allah'ı bırakmış puta tapıyorlar.
Hz. Süleyman önce inanmadı. Çavuş Kuşu habersiz aynlışının suçunu örtmek için bunlan uyduruyor sandı. Sonra Çavuş Kuşuna dönerek.
- Bakalırn doğru mu söylüyorsun. Şimdi bir mektup yazacağım. Bunu bahsettigin kadın hükümdara götürüp vereceksin.


Mektubu verdikten sonra aradan ayrılıp bir yere gizlen.
Mektubu okuduktan sonraki tavrını bana haber ver.
Belkıs mektubu alınca çok heyecanlandı. Vezirlerini toplayıp durumu haberdar etti.
- Süleyman isminde bir hükümdardan mektup aldım. Güneşe tapmayı terketmemizi, bir olan Allah'a ibaret etmemizi istiyor. Ne yapalım.
- Vezirler, korkmadıklannı gerekirse savaşabileceklerini
söylediler.


Ancak Belkıs sultan işi barışçı yoldan halletmeyi düşünüyordu. Bu nedenle Hz. Süleyman'a hediyeler göndermeyi daha uygun buldu.
Bütün bu olanları izleyen Çavuş Kuşu, gördüklerini Hz. Süleyman'a bildirdi.
Hz. Süleyman elçileri karşılamak için büyük hazırlıklar yaptırdı. O kadar muazzam bir karşılama töreni yaptırdıki elçilerin adeta dili tutuluverdi. Gördükleri saltanat onlan büyülemişti.


Hz. Süleyman'ı dinlerken onu hayran hayran
süzmekteydiler.
- Hediyeleriniz için çok sağolun. Görüyorsunuz ki Yüce
Allah bana bol bol nimetler vermiş. Sizin hediyelerinize
ihtiyacım yok. Beni memnun etmek istiyorsanız  
Güneşe tapmayı bırakınız. Yalnız Yüce Allah'a ibadet
ediniz. Eğer söylediklerimi kabul etmezseniz, ülkenizi bu
gördügünüz muhteşem ordumla darmadağın ederim.


Elçiler bu muhteşem manzara karşısmda zaten ürpermişlerdi. Hz. Süleyman'ın sözleriyle iyice titrediler, "Emredersiniz" diyerek oradan aynldılar.
Sebe hükümdan Belkıs elçilerin anlatükian karşısında çok şaşırmış ve oldukça da etkilenmişti. Hz. Süleyman'a karşı direnemeyeceğini, anlamıştı. Çaresiz onun dediklerini kabul edecekti. Hz. Süleymanja gitmeye karar verdi. Vezirleride onaylamışlardı.


Belkıs yola çıKmadan önce, dünyada daha bir benzeri
olmayan eşsiz tahtını sağlam bir sandığa yerleştirip,
sadece kendinin girebildiği bir odaya kilitledi.
Hz. Süleyman, Belkıs'ın iman etmeye niyetli olduğunu biliyordu. Bir mucize göstererek onların imana gelmelerini kolaylaştırmak istiyordu.
Bu nedenle emrinde çalışan bütün insanları, cinleri ve hayvanlan bir araya topladı.


- Belkıs bize geliyormuş. O buraya gelmeden onun tahtını bana getirecek biri var mı içinizde.
Vezirlerinden bilgili ve oldukça dindar birisi Hz. Süleyman gözünü açıp kapayıncaya kadar Belkıs'ın tahtını getirivermişti.
Hz. Süleyman tahtı inceledikten sonra biraz degiştirmelerini emretti.
Billurdan bir saray yaptırıp tahtı buraya yerleştirdi.


Hz. Süleyman Belkıs'ı karşüayıp doğruca bu saraya getirtti. Belkıs tahtı görünce şaşkınlıktan donakaldı. "Tıpkı benim tahtım" diye mınldanıyorken, Hz.
Süleyman;
- Sizi karşılamak için ülkenizden getirttim buyrun oturun.
Belkıs tahta oturacakken etekleri ıslanmasın diye eteğini toplayacaküki, Hz. Süleyman havuzun üstünün camla kaplı oldugunu eteğinin ıslanmayaca§ını söyledi.


Belkıs her geçen an dahada şaşırıyordu. Gördükleri onun imana gelmesine yetmişti. Güneşe tapmakla ne kadar hata ettiğini anlıyordu. Işte Yüce Allah peygamberi olan Hz. Süleyman'a neler neler vermişti.
Belkıs imana gelmişti. Alemlerin tek yaratıcısı Yüce Allah'a inandıgmı açıkladığında, ortalığı sevinç çığhklan kaplamıştı. Hz. Süleyman daha sonra Belkıs ile evlenip onu kendi ülkesine hükümdar olarak gönderdi.


Hz, Süleyman 40 yıl saltanat sürmüştü. Vefatına yakın bir saray yaptınyordu. Yine birgün inşaatı kontrole gelmiş asasına yaslanarak çalışanları seyrediyordu.     . Ancak asaya yaslanmış bir vaziyette ruhunu Yüce Allah'a teslim etmişti. Cinler bu durumu farketmemişlerdi. Olacakları ewelden bildiklerinı sanan cinler Hz. Süleyman'ın vefatını anlamamışlardı.         Hz. Süleyman asasına yaslanmış vaziyette günlerce kaldı.


Hiç kimse yanına gelip birşey sormaya cesaret edemiyordu. Bu sırada bir ağaç kurdu Hz. Süleyrnan'ın asasını kemiriyor, her geçen gün iyice yontuyordu. Mabedin inşaatı bittiği zaman ağaç kurduda asayı içten içe yeyip bitirmişti. Bu duruma gelen asa Hz. Süleyman'ın ağırlığını taşıyamayınca çatırdayıp kırılmıştı. Dolayısıyla Hz. Süleyman'da yere devrilmişti.
Bu olaya şahit olan insanlar ve cinler hemen koştular. Birde gördüler ki Hz. Süleyman çoktan vefat etmişti.


Bunun üzerinc cinler kendi aralannda.
- Eğer.biz olacakları, görünmeyen gizli şeyleri bilmiş olsaydık Hz. Süleyman'ın öldüğünden haberimiz olurdu. Demekki bu söylenenler yalanmış.
Böylece Yüce Allah Hz. Süleyman'ın vefatı ile onlara gereken derside vermiş oluyordu.

71 yorum:

  1. bu çok güzel bilgiler teşekkür ederim yetenekli

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Kanıt asırlar öncesinden iki denizin birbirine karışmadığını söyleyen kuran-ı kerim. Onada aklın ermiyosa o beynini böyle şeylere yorma yazık

      Sil
    2. Kanıt derken neyin kanıtı kanıtın kanitimi olurmuş

      Sil
    3. Kanıt derken neyin kanıtı kanıtın kanitimi olurmuş

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. youtube a yaz orda videosu var. kanıtmış gerizekalı dicem olmayacak aç da bi kuran oku

      Sil
    6. Herşeye kanıt mı istiyorsun ?

      Sil
    7. İbadet et Allah'a Gerçketen kanıt göreceksin

      Sil
    8. aynen kanıt istiyorsan yandex e yaz orada gereken cevabı alırsın

      Sil
    9. BU ARKADAS KENİDİNİ BİLMİŞ ZANNEDEN VE KENDİNİ HAVALI GÖSTERMEK İÇİN YAPMIS OLDUU BİR DAVRANIŞ KISACASI BOYLELERİ APTAL VELED DİORUZ

      Sil
    10. AYNAYA BAK GÖRÜRSÜN

      Sil
  3. Kanıt, peygamberimiz hz. Muhammed ve Kur'an-ı kerim

    YanıtlaSil
  4. Kanıt, peygamberimiz hz. Muhammed ve Kur'an-ı kerim

    YanıtlaSil
  5. Kanıt, peygamberimiz hz. Muhammed ve Kur'an-ı kerim

    YanıtlaSil
  6. COK GUZEL BILGILER TESEKUR EDERRIM :D

    YanıtlaSil
  7. harika vala teşekür ederim

    YanıtlaSil
  8. Harika ödevi için çok yardımı oldu

    YanıtlaSil
  9. KAYIT AKIL SAHİBİ OLAN ICIN BASINi KAldirip ALLAH ALLAH DİYEN KANATa Bakmak

    YanıtlaSil
  10. بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

    YanıtlaSil
  11. بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

    YanıtlaSil
  12. Hz süleymanın kaç tane karısı vardı ?

    YanıtlaSil
  13. Allah var mı?" var.."Kim söylemiş? Muhammed. Muhammed'e Allah'ın varlığını kim söylemiş? Allah..Allah'ın varlığını Muhammed'e bildirdiğini bize kim söylemiş Muhammed. Allah bunları Muhammed'e nasıl söylemiş? Cebrail vasıtasıyla .Allah'ın bunları Muhammed'e Cebrail vasıtasıyla söylediğini kim söylemiş? Muhammed. Kuran ayetlerinin kesinlikle Allah'ın sözleri olduğunu kim söylemiş? Allah. Kime söylemiş? Muhammed'e. Ayetlerin sadece Allah sözü olduğunu bize bildiren kim? Muhammed. Muhammed'i kim peygamber seçmiş? Allah. Allah'ın Muhammed'i peygamber seçtiğini söyleyen kim? Muhammed.
    Yani yaşamış tek şahit Muhammed yani iddia sahibi!!!( ??? )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinsizin onde gidenisin . Imanin bile zayif diyemiyorum .Çünkü hic bisey yok.

      Sil
    2. Dinsizin onde gidenisin . Imanin bile zayif diyemiyorum .Çünkü hic bisey yok.

      Sil
    3. ALDIĞIN NEFESİ DAR EDER YÜCE ALLAH. TÖVBE ET

      Sil
    4. Pozitif,,, ALLAH bozguncuları sevmez,,, sen burada takılma bence git sana daha uygun sitelerde kendi kendine oyalanacak bişeyler bul,, bırda milleti takma yada biraz daha bekle sabret kanıtı ,, firavunla, karunla, nemrutla beraber tartışırsınız,,, ;))

      Sil
    5. Pozitif,,, ALLAH bozguncuları sevmez,,, sen burada takılma bence git sana daha uygun sitelerde kendi kendine oyalanacak bişeyler bul,, bırda milleti takma yada biraz daha bekle sabret kanıtı ,, firavunla, karunla, nemrutla beraber tartışırsınız,,, ;))

      Sil
    6. O kadar çok şahit varki senin o küçük beynin bunu anlamaya yetme o zaman İncil tevrat tada inanma bide sen allaha peygamberlerine inanmiyosan bu sitede ne yapiyon

      Sil
    7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    8. Pozitif Allah (C.C) kanıtı istiyorsan aç Kuran'ı oku Allahın kelamınıda anla bişeyleri yani sen burda bir tane bile peygamber hayatı olursan Allahın mucizelerini okursun al sana kanıt

      Sil
    9. Kanıt şu ki sen bunları söylerken bile Allahın sana verdikleriyle söylüyosun ayrıca bunu sadece hz Muhammed değil gelmiş geçmiş bütün peygamberler söylüyor bir de tarih kitaplarına bak firavunu,semud kavmini,lut kavmini Allaha inanmak istiyorsan herşey Allaha delildir mesela kuru daldan çiçek açması mesela ot yiyen inekten bembeyaz süt çıkması ve bunun gibi bir çok şey

      Sil
    10. İnanç siz arkadaşlar sunu bilinki eski muslumanlardan cok az insan kaldi yerini gosteris para v.b yerlerde aldi sozde dil ozde musluman lar azaldı eskiden muslumanlar bir cumleyle adamlar i müslüman yapardi arastirin cok şeyler goreceksiniz ama doğru düzgün kaynak bulun dogrusunu kalp ve vicdaniniz size gösterecek tir.

      Sil
    11. Eger bu dhn yanlis olsaydi yillarca acik bulmaya calisan ataistler ve hristiyan ulkeler acigini bulurlardi ve ayrica tek sahit muhammed degil onun sahabileride hz cebraili insan formunda vahiy iletirken gormusler ve ayrica 1500 yillik kuranda suanki zaman hakkinda bilgi veriyo sence muhammed gelecegi mi gorebiliyodu hayir cunku bunlari gonderen allah

      Sil
    12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  14. Pozitif bu konusmayla ne kadar cahil oldugunuda ortaya koymus oldun.isa peygamber musa peygamber davut ve diger peygamberleri biraz arastirsaydin hepsinin ortak bir gerceklige ciktigini anlardin.kainatin tek efendisi olan yüce ALLAHA.

    YanıtlaSil
  15. Pozitif bu konusmayla ne kadar cahil oldugunuda ortaya koymus oldun.isa peygamber musa peygamber davut ve diger peygamberleri biraz arastirsaydin hepsinin ortak bir gerceklige ciktigini anlardin.kainatin tek efendisi olan yüce ALLAHA.

    YanıtlaSil
  16. Pozitif... Allah ve peygamberlerinin hayatları sadece kuranda değil, dilden dile dolaşan efsaneler olmuştur, neyin kafasını yaşıyorsun, yanlış anlama sana kızmıyorum, herkes fikirlerinde özgürdür, yalnız çevrene bir bak anlayana icin hersey bir mucizedir, şüphen var ise inkar etme kalbin ile doğru ne ise öğrenmeyi iste, o seni bulur, önce niyettir herşeyin başı, ama amacın inkarsa yine senin biliceğin birşey...

    YanıtlaSil
  17. Kanıt mı gündüzü gidip gecenin gelmesini dünyanın evrende düşmeden durması insanı bir kan pıhtısıyla yaratılması ancak Arşı Alanın sahibi Allahın rızasıyla olur Aklı olan düşünür düşünen görür gören idrak eder ve tabii ki görmek önemli değil kalp gözün körken

    YanıtlaSil
  18. Kanıt mı gündüzü gidip gecenin gelmesini dünyanın evrende düşmeden durması insanı bir kan pıhtısıyla yaratılması ancak Arşı Alanın sahibi Allahın rızasıyla olur Aklı olan düşünür düşünen görür gören idrak eder ve tabii ki görmek önemli değil kalp gözün körken

    YanıtlaSil
  19. Hz Suleymanin cinlere ve hayvanlara rüzgara hukmetmesi ne güzel bir mucize ; öyle bir peygamberki dünya ve ahiret saadetine nail olan

    YanıtlaSil
  20. Hz Suleymanin cinlere ve hayvanlara rüzgara hukmetmesi ne güzel bir mucize ; öyle bir peygamberki dünya ve ahiret saadetine nail olan

    YanıtlaSil
  21. Hz Suleymanin cinlere ve hayvanlara rüzgara hukmetmesi ne güzel bir mucize ; öyle bir peygamberki dünya ve ahiret saadetine nail olan

    YanıtlaSil
  22. Hz Suleymanin cinlere ve hayvanlara rüzgara hukmetmesi ne güzel bir mucize ; öyle bir peygamberki dünya ve ahiret saadetine nail olan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke bu zamanda da Allahın mucizeleri görebilsek o kadar cok istiyorumki varlıgını ve birliğini hissetmeye o kadar cok ihtiyacım varki :(

      Sil
  23. gece nin gündüze örtü olması gündüzün gece yi aydınlatması. uçan kuşlar ağaçlardan gelen türlü meyveler, bir damla meni den gelen insanoğlu hala mucize mi arıyorsun. tek karıncanın bile rızkını esirgemeyen Allah sana verdiği göz, kulak, burun his mucize olarak yetmez mi. düşünenler için ibret vardır.

    YanıtlaSil
  24. vbjgfjutrfuırkotlö tflıfu

    YanıtlaSil
  25. Hz.süleyman bir anlatıma görede 800 yıl yaşamış burada anlatılan 12 yaşında tahta geçmiş 40 yıl hüküm sürmüş 52 yaşında ölmüş hangisi doğru??? Yanlış anlamayın bilmediğim için soruyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu siteyi nasıl bulduysan, onun cevabınıda kendin araştırıp bulabilirsin.

      Sil
  26. Kanıt mı?!??
    Bi bak çevrene..Sence bu sonsuz kudretin kanıta ihtiyacı var mı?
    (Tabi eğer beynin bu kudreti algılayabilmek için kanıta ihtiyaç duyuyorsa bişey diyemem:..)

    YanıtlaSil
  27. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  28. Bizi yaratan Allah ana baba yapan Allah dinsizler evlatlarını kendinden bilir. Ama hikmet sahibi Allah. bunu bilirler ama anlamamazliktan gelirler gerçekten anlamayanlar. Anneler babalar. Allah insanı yaratmış siz o insanın tek bir tirnagini yaratın haşa bunu asla gücünüz yetmez çünkü. Hersey. Sonsuz ilim sahibi Allah a mahsustur. ZAlimler için yaşasın cehendem.

    YanıtlaSil
  29. Bizi yaratan Allah ana baba yapan Allah dinsizler evlatlarını kendinden bilir. Ama hikmet sahibi Allah. bunu bilirler ama anlamamazliktan gelirler gerçekten anlamayanlar. Anneler babalar. Allah insanı yaratmış siz o insanın tek bir tirnagini yaratın haşa bunu asla gücünüz yetmez çünkü. Hersey. Sonsuz ilim sahibi Allah a mahsustur. ZAlimler için yaşasın cehendem.

    YanıtlaSil
  30. zalimler için yaşasın cehennem

    YanıtlaSil
  31. بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

    YanıtlaSil
  32. bilgi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  33. Yaradan Allah yarattığı herşeyi kusurlarıyla yaratmıştır bunu bilip iman etmeyen bilsin ki Allah hiç bir. Zaman yasak ettiklerini cigniyenlere ceza yıl verecektir geçmişte helak olan toplumlar bunun en gerçek örneğidir.

    YanıtlaSil
  34. Çok güzel ama baya bi yazım hatanız var

    YanıtlaSil
  35. Arkadaşlar lütfen kimseyi yargilamayalim kanıt isteyen arkadaş önce kalbinle Allah'a teslim ol Müslümanlığın gerekliliklerini yap kanıtı kendi gözünden göreceksin

    YanıtlaSil
  36. Ödevim de çok yaedımcı oldu

    YanıtlaSil